Minst 150 kilo hasch beslagtogs i Christiania

2001-01-16 20:48 (DrugNews/SL)
KÖPENHAMN Dansk polis avslöjade på tisdagsförmiddagen ett stort narkotikalager i den fristaden Christiania i Köpenhamn. I en byggnad hittades närmare 200 kilo cannabis och flera kilo hallucinogena svampar.

”Vi har beslagtagit narkotika för omkring tio miljoner kronor i försäljningsledet. Det är inget tvivel om att lagret varit till för de etablerade haschförsäljarna inne i Christiania”, säger kriminalinspektör Kaj Jensen till B.T:s nättidning.
Polisen slog till efter att ha iakttagit stor trafik till och från huset där lagret fanns. Narkotikahundar fann knark överallt, vid middagstid hade omkring 150 kilo hasch och 45 kilo färdiga ”joints” (marijuana) beslagtagits.
Ingen greps vid tillslaget som skedde utan tumult. Nu fortsätter polisarbetet med att försöka fastslå vilka narkotikan tillhörde.

Tisdagens beslag är ett av de större i Christiania där narkotika säljs öppet längs Pusher Street. Fristaden fungerar som en frizon dit bland andra nordiska ungdomar kommer och köper cannabis för eget och bekantas bruk.

Läs mer i DrugNews:
Fältarbetare sätts in mot unga haschsmugglare
Svensk polis tvingades fly från Christiania
Socialministern kräver inte stängning av Christiania

Etiketter:

Annonser