Våldsam narkoman dödade tre kamrater

(Drugnews/LL)
LIÈGE Tre mord i Belgien i sommar har erkänts av en 33-årig narkotikamissbrukare i Liège. Samtliga mycket våldsamma dåd hade sin upprinnelse i triviala bråk.

Den nu misstänkte mördaren greps för att ha stulit ett 10-tal kaffepaket i en stormarknad. I förhör erkände han snart betydligt svårare förbrytelser.

Han hade dödat en 38-årig narkoman och kamrat med 24 knivhugg för att denne envist vägrade dela med sig av sina heroin- och kokaindoser. Efteråt hade han anlagt eld för att inte fingeravtryck skulle kunna hittas. Den förkolnade kroppen hittades 20 juli av tillkallad brandkår.
En vecka senare hittades en ihjälslagen 45-årig hemlös missbrukare i en gammal toalett vid en lekplats. Den gripne erkände att han hade dödat honom med en järnstång – efter att ha täppt till munnen med tyg – för att han ”visste för mycket” om det första mordet.
Fyra dagar senare väntade nästa skräcksyn. Invånare i ett hyreshus undrade över att många insekter samlats på en avsats i trappuppgången. Tillkallad polis fann i en lägenhet den svårt misshandlade kroppen efter en 36 årig man. Samme mördare hade dödat honom med yxhugg och hammarslag för att ha vägrat sin besökare en smörgås.

Mördaren, tidigare dömd för mordförsök, är sedan länge en grav blandmissbrukare utan fast bostad. Enligt kommentarer i anslutning till gripandet kan kombinerad verkan av olika drogpreparat ha oförutsedda effekter i form av våldsutbrott utlösts av rena bagateller.

Läs mer i Drugnews:
”Utred sambandet droger-våldsbrott!”

Etiketter:

Annonser