Belgisk ecstasy-liga sprängd

(Drugnews/LL)
BRYSSEL En belgisk liga som smugglat stora mängder ecstasy från Belgien till USA har avslöjats. Elva personer har gripits varav sju kvarhålls i häkte. Främst unga kvinnor har använts som kurirer av drogen med 10 000 tabletter per sändning.

Efter överproduktion av syntetiska droger som ecstasy i bland annat Belgien och Holland har smugglingen ökat till Nordamerika. Även svenska kurirer har tidigare gripits.

I februari fick polisutredare i Bryssel indikationer om att en 24-årig belgiska skulle avresa till Boston med en stor mängd ecstasy. Efter bland annat telefonavlyssning identifierades kvinnan och några av hennes bekanta, däribland en 33-årig kvinnlig uppdragsgivare.
I slutet av april landade en tredje 22-årig kvinna på Kennedy Airport i New York med 10 000 tabletter ecstasy i handväskan. Tabletterna var grå och med en Playstation-logotyp på ena sidan. Vid förhör uppgav hon att hennes uppdragsgivare var den 33-åriga kvinnan som senare greps tillsammans med en man nära Bryssel inför en ny smuggeltur och ytterligare 10 000 tabletter av drogen hittades i en påse.

En omfattande organisation i Belgien för smuggling av ecstasy till USA med främst unga kvinnor som kurirer som fick 3 000 dollar per sändning nystades upp.
Efter husrannsakningar i Charleroi, Nivelles, Gent och Bryssel har elva personer gripits, varav sju häktades. En leverantör är ännu på fri fot.

Läs mer i Drugnews:
Holland förklarar krig mot ecstasyligorna
Långa straff för rekordsmuggling av ecstasy
Svensk smugglare greps med 22 kilo ecstasy

Etiketter:

Annonser