Ericsson sponsrade technofest där knark såldes

(Drugnews/SL)
WINCHESTER Teleföretaget Ericsson har hamnat i blåsväder efter att varit huvudsponsor för en technofestival i engelska Winchester förra helgen där droger såldes helt öppet och 49 personer greps för narkotikabrott. ”Det här är ett bättre alternativ än att ungdomar ägnar sig åt okontrollerat knarkande på offentliga platser eller hemma”, säger Ericssons informationsansvarige Peter Bodor till Aftonbladet.

Den årliga festivalen i Winchester, 15 mil från London, samlade i år cirka 35 000 deltagare. En av dem var Aftonbladets reseredaktör Micke Jägerbrand, tidigare ordförande i Svero – en nätförening av ravefestarrangörer.
”Folk var på mig och ville sälja knark nästan hela tiden. Många satt öppet och rullade joints. Det här är det värsta jag sett på en festival”, säger Jägerbrand till tidningen.

340 poliser och tio narkotikahundar bevakade festen, men lät de flesta med droger vara ifred. 49 personer som misstänktes inneha ”grövre narkotika” som ecstasy, amfetamin och kokain greps dock för narkotikabrott.

Bland skyltar som uppmanade till att prova droger, exempelvis den i Sverige förbjudna drogen poppers, försökte Ericsson som huvudsponsor av festivalen stärka sitt varumärke bland ungdomarna.
Ericsson vill inte uppge hur mycket pengar företaget sponsrade technofesten med. Dag Gårdenheim som är företagets sponsringsansvarige för den svenska marknaden reagerar dock på Aftonbladets uppgifter och bilder och säger att Ericsson ska inte förknippas med droger.
Företaget ska nu ta kontakt med arrangören och polisen för att därefter ta ställning till om företaget ska sponsra festivalen i framtiden.

Etiketter:

Annonser