Fängelse för våldsam flygpassagerare

(uppdat 23:15) (Drugnews/SL)
KALMAR/HELSINGBORG En 35-årig smålänning dömdes på onsdagen av Kalmar tingsrätt till fängelse fyra månader för luftfartssabotage. På en charterflygning från Malmö till Cypern ifjol var han berusad, struntade i rökförbudet och bet en steward när denne försökte få mannen att sitta ner vid landningen. 35-åringen måste även betala ett skadestånd på 8 000 kronor till stewarden, enligt TT. Problem med bråkiga flygpassagerare har ökat under senare år.

Häromdagen dömdes en medelålders skåning till böter på 12 000 kronor och villkorligt för misshandel och ofredande av en flyvärdinna under en charterresa 1997. Mannen som var på väg till Kreta med sin sambo var berusad redan vid resans början och slog till en av flygvärdinnorna då han upplystes om att rökförbud gällde. Det är enbart på grund av han tidigare var ostraffad och det gått lång tid sedan händelsen som han undgick ett fängelsestraff, enligt Helsingborgs Dagblad.

Problem med bråkiga flygpassagerare har ökat under senare år och säkerhetsfrågor ombord håller på att ses över. Luftfartsinspektionen menar att rökförbud, vätskebrist, alkohol, stress och flygrädsla bland annat ligger bakom incidenterna.

Läs mer i Drugnews:
Berusad charterpassagerare bet flygpersonal

Etiketter:

Annonser