Tobaksfester går upp i rök

(Drugnews/SL)
JÖNKÖPING Ännu en av Austria Tabak spektakulära tobaksfester för ungdomar har stoppats. Denna gång i Jönköping där den lokala samarbetspartnern restaurang Huset gav kalla handen till tobaksjätten när det framkom att ungdomar skulle få köpa cigarettpaket till underpriset fem kronor per paket.

Fest blev det ändå i Husets nattklubb i onsdags kväll, men källarmästare Jerry Gunnarsson tillät ingen cigarettförsäljning och lovade att tio procent av intäkterna ska skänkas till Cancerfonden, rapporterar Tobaksfakta.
Som Drugnews tidigare berättat har även en av Austria Tabak planerad cigarettfest för ungdomar i Karlstad stoppats efter en lokal aktion. Nästa lanseringsfest av nya cigarettpaket planerar tobaksbolaget i Växjö.

Jönköping har en ovanligt stor andel rökfria näringsställen som resultat av att en allergikommitté i staden under sin slogan ”Rökfritt till maten” förmått 43 serveringar att bli helt rökfria och åtta utan tobaksrök under lunchtid.

Cancerfonden bedriver just nu en stor kampanj mot passiv rökning och för rökfria krogar. 75 procent av över 68 000 röstande på Aftonbladets nätsida hade på torsdagskvällen svarat ja till att inrätta speciella rökrum på krogen.

Läs mer i Drugnews:
Lokala protester stoppade cigarettfest
Kampanj mot passiv rökning

Etiketter:

Annonser