Flygkapten införde spritförbud för politikergrupp

(Drugnews/SL)
KRISTIANSTAD Flera studieresor har spårat ur efter för mycket alkohol för kommunala bostadsbolaget Kristianstadsbyggens styrelse. Det menar folkpartisten Pierre Månsson som i fortsättningen väljer att stanna hemma. Vid en av resorna utfärdade en flygkapten utskänkningsförbud för gruppen.

Deltagarna hade då försett sig så vidlyftigt av gratisspriten på flygplanet att de var nära att inte få fortsätta med anslutningsplanet från London till Lissabon.

Pierre Månsson vill nu med en debattartikel i Kristianstadsbladet få igång en debatt om hur politiker och tjänstemän får uppträda. Månsson som suttit i bostadsbolagets styrelse sedan 1995 har varit med om tre studieresor som alla ”ballat ur”, som han skriver.
Även moderaten Christer Ewe som tidigare suttit med i Kristianstadsbyggens styrelse har påtalat att det dracks för mycket vid bolagsstämmor och studieresor.

”En kollektiv förkastelsedom!”, säger en upprörd Bo Kristiansson, styrelsens ordförande, till TT, och finner kritiken orättvis.
”Visst har jag under mina över 20 år som ordförande stött på en och annan som fått i sig ett glas för mycket. Men styrelsen består av en rad av kommunens ledande politiker som Månsson beskriver som totalt omdömeslösa, vilket de naturligtvis inte är”.

Läs mer i Drugnews:
EU-mottagning med vin spårade ur

Etiketter:

Annonser