Oneday – ny sajt mot drogmissbruk

(uppdat 15:45)(Drugnews/SL)
STOCKHOLM Calle Strömfelt missbrukade i flera år droger och hamnade i fängelse för grova narkotikabrott. Nu drar han igång internetforumet Onedaymed rådgivning och information om alkohol och narkotika. Och ungdomar ska lockas med musik.

”Ungdomar är lika naiva nu som förr till droger, trots mer information. Det gäller att nå dem med nya grepp. Vi vill förena nytta med nöje. Göra droginformation mer tillgängligt, avdramatisera ämnet och nå en dialog”, säger Calle Strömfelt – själv erfaren föreläsare på skolor sedan han blev drogfri – till Drugnews.

Oneday vill erbjuda alternativ till droger, inte köra med pekpinnar. Därför får exempelvis ungdomar som inte har skivkontrakt lägga ut sina demo på sajten och i höst planeras musiktävlingar för icke etablerade.
”Droger och musik menar många hänger ihop, men vi vill bli ett forum där unga får utveckla sina kreativa sidor och inse att man har ett val. Om man väljer drogfrihet är det givetvis bra”, säger Calle Strömfelt.

Hans och andras drogerfarenheter är en grund bakom privatfinansierade Oneday som även har drogfakta, debattsida och rådgivning via nätet. För den som önskar försöker man även ordna kontakt med terapeut inom ett dygn. Kurser och föreläsningspaket (man har kontakt med ett 20-tal föreläsare) är annat som planeras.

Etiketter:

Annonser