Knarkfilm skakar norska kungahuset

(Drugnews/SL)
OSLO Norska hovet har problem med kungabarnen och deras käresta. Knarkskandaler, filmer med kokainsniffande prostituerade och hektiskt uteliv tär på allmänhetens företroende. ”Monarkin gräver sin egen grav”, säger statssekreteraren Einar Gelius som nu blivit republikan.

Regeringsrådgivaren Gelius i kommun- och regionaldepartementet ångrade senare på tisdagen sitt uttalandet till Verdens Gang, men det beskriver väl de upprörda norska stämningarna.

Norsk TV visade i måndags en film som prinsessan Märtha Louise pojkvän har gjort med prostituerade som snortar kokain och själv puffar han på något som liknar en marijuanacigarett. Pojkvännen – slackerförfattaren Ari Behn – säger bland annat i filmen som utspelar sig i Las Vegas: ”Nu ska vi ner och röka maja med några snorungar och två polska kärringar”. Något som sedan visades.

Norska narkotikamotståndare är upprörda och menar att Ari Behns framfart ödelägger deras drogförebyggande arbete. De kräver nu att prinsessan Märtha Louis tydligt tar avstånd från droger. Pojkvännen Behn försökte själv vid en bokmässa på tisdagen tona ner saken med ”drogpolitiskt korrekta svar”, enligt Dagbladet som citeras av Aftonbladet.

Ari Behn syns ofta ute i Oslos nöjesvärld och rör sig i samma kretsar som kronprins Haakons trolovade Mette-Marit Tjessem. Mette-Marit – som tidigare har barn med en narkotika- och våldsdömd man – gifter sig med i augusti med Haakon.

Kungaparet som är på statsbesök i Japan vill inte än kommentera den spekulativa TV-filmen och uppståndelsen på hemmaplan. Källor i norska hovet säger uppgivet: ”Det blir svårt för kungahuset att bli positivt omskrivet när kungabarnen lever som de gör”.

Etiketter:

Annonser