Hel butik beslagtogs i hembrännarutredning

(Drugnews/SL)
NORRKÖPING I en omfattande utredning mot svartsprit i Norrköpingstrakten har polisen beslagtagit en hel butik som säljer tillbehör för sprittillverkning. Det unika beslaget av tio lastpallar med aktivt kol, strösocker, dunkar och turbojäst kan komma att bli ett test av alkoholagen.

Hittills har det varit lagligt att sälja nämnda produkter, även om misstankar att kunderna planerar olaglig hembränning kan finnas. Men när polisen vid flera tillslag mot hembrännare fann att alla hade köpt sina tillbehör från samma butik och fått tips och råd om sprittillverkningen beslutade förundersökningsledaren för att stoppa tillbehörsförsäljningen.
”Man måste göra en helhetsbedömning. Som jag ser det måste lagstiftningen förbjuda den här typen av försäljning. Därför vill jag ha det här prövat i domstol”, säger Torsten Angervåg till Norrköpings tidningar.

De två personer som greps i butiken har släppts efter förhör. Ytterligare uppåt tio personer är misstänkta för att ha tillverkat sprit – några i sådana mängder att det inte rör sig om för eget bruk, enligt Angervåg.

Etiketter:

Annonser