Knarkrazzia i Visby blir väckarklocka

(Drugnews/SL)
VISBY 42 personer – både turister och gotlänningar – greps under fredag- och lördagsnatten utomhus och kring krogar i Visby misstänkta för narkotikabrott. Åtta poliser från ravekommissionen i Stockholm deltog i knarkrazziorna där bland annat cannabis, amfetamin, kokain, ecstasy och läkemedel beslagtogs.

Två män har anhållits, den ene misstänkt för grovt narkotikabrott, efter innehav av större mängd droger. Övriga 40 – mest män i åldrarna 18-40 – släpptes efter att ha registrerats misstänkta för ringa narkotikabrott.

Polisaktionen hade planerats sedan i våras och genomfördes i helgen då turismen är som intensivast. Polis från fastlandet brukar hjälpa sina kollegor på Gotland under sommaren att bekämpa de öka narkotikaproblemen, särskilt bland ungdomar. Tillfälliga turisters drogvanor spreds redan på 1970-talet till bofasta på ön. I våras rapporterades om ecstasy på gotlandsskolor och även viss transittrafik misstänks efter ett större heroinbeslag ifjol.

”Det här bör bli en väckarklocka för gotlänningarna. Ett internationellt problem med liberalare syn och ökad tillgång på droger har även lett till ökad tillgång i landet och här på Gotland. Nu gäller det att mobilisera unga, föräldrar och folkrörelser mot narkotikan”, säger Mats Barre på Hasselarörelsen i Klintehamn till Sveriges Radio Gotland.

Läs mer i Drugnews:
Rekordbeslag av narkotika på Gotland

Etiketter:

Annonser