Smugglande polska dagresenärer direktavvisas

(Drugnews/SL)
YSTAD Tullen har i samarbete med polis och Migrationsverket på två dagar direktavvisat totalt 15 polska dagresenärer som flera gånger försökt föra in och sälja sprit och cigaretter. Avvisningen innebär att de inte får resa in i Schengenområdet de närmaste två åren.

I måndags avvisades fyra polska medborgare och på tisdagen sätts elva andra polacker på kvällsfärjan tillbaka till Swinoujscie.
”De skärpta kontrollaktionerna är ett sätt att försöka få stopp på dagresenärers smugglingen av tobak och alkohol till Sverige”, säger Ursula Månsson, informationsansvarig för Tullverkets Skåneregion, till Drugnews.

Tullen har sedan tidigare kännedom om många polska medborgare som livnär sig på att ta färjan till Ystad till Sverige och under besöket sälja medförda varor till företag och privatpersoner på gator och torg i södra Skåne. Några har tidigare gripits ett 30-tal gånger, men fortsatt återkomma.

Genom att överlämna de gripna till Migrationsverket kan de som ertappats minst fyra gånger – s k upprepad smuggling – nu avvisas. Det är inte bötesbeloppet, utan kopplingen till att inte tillåtas besöka Schengenområdet på två år som blir kännbart.

Etiketter:

Annonser