Misstänkt frisläppt efter dödsolycka

Den manlige bilförare som anhölls efter en trafikolycka onsdags kväll i Märsta där en pojke i tioårsåldern på cykel dog har släppts på fri fot. Mannen är dock fortfarande misstänkt för bl. a vållande till annans död.

Mannen i 25-årsåldern – en känd gängkriminell, enligt flera medier – greps på plats av polis efter olyckan vid ett övergångsställe i Valsta i Märsta. Han misstänktes för bland annat drograttfylleri och vållande till annans död. Och anhölls senare natten till torsdagen.

På fredag eftermiddag togs dock beslut att släppa mannen på fri fot.
– Vi har vidtagit ett antal utredningsåtgärder för att få en bild av händelseförloppet. Jag har nu hävt anhållandet för att det inte finns tillräckliga skäl att ha honom frihetsberövad under det att utredningen fortsätter, säger senior åklagare Daniel Suneson i en kommentar.

Men utredningen om bland annat vållande till annans död fortsätter. Åklagaren vill inte lämna fler kommentar i nuläget.

Den anhållnes advokat har uppgivit till TT att ”min klient har varken varit påverkad av alkohol eller narkotika, utan det som inträffat är tyvärr bara en tragisk olycka”.

Annonser