Barn avled – påkörd av misstänkt drogpåverkad

[UPPDAT] En elvaårig pojke som färdades på cykel blev i onsdags kväll påkörd av en bil i Märsta. Pojken avled senare av skadorna. Föraren – en känd gängkriminell – misstänks för bl a drograttfylleri och vållande till annans död. Han har nu anhållits.


Trafikolyckan inträffade i bostadsområdet Valsta i Märsta, norr om Stockholm, vid 19-tiden. Polis fick larm klockan 19:08 och pojken flögs till sjukhus med ambulanshelikopter. Men han avled senare av sina skador, meddelar polisen.

Bilföraren är en man i 25-årsåldern som greps på plats och anhölls av åklagare strax efter midnatt. Han misstänks för grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri och vållande till annans död. Både cykel och bil har tagits i beslag av polis.

Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen är bilföraren en känd gängkriminell. Efter olyckan samlades många vid platsen, det blev ett tag stökigt och polisen tvingades använda pepparsprej.

På torsdagsmorgonen hade boende i området gjort en minnesplats för pojken med ljus, blommor och gosedjur, rapporterar Expressen.

Den anhållnes advokat uppger senare till TT att ”min klient har varken varit påverkad av alkohol eller narkotika utan det som inträffat är tyvärr bara en tragisk olycka”.

Annonser