Bra diskussioner på Malmömöte

Bra diskussioner, men inte så mycket konkret, verkar var facit efter EU:s narkotikasamordnares möte i Malmö i förra veckan. Deltagarna fick bland annat besöka ett lågtröskelboende.


– Vi är glada över det stora deltagandet på konferensen från samtliga EU:s medlemsstater och berörda institutioner, så kommenterar Malin Skäringer, ämnesråd på justitiedepartementet, mötet till Drugnews.

I mötet deltog EU-ländernas nationella narkotikasamordnare, regeringstjänstemän och andra experter från EU:s medlemsstater och institutioner. Barns och ungdomars deltagande i olaglig narkotikahandel var ett centralt diskussionsämne.

– Under mötet genomfördes diskussioner om barn, unga och narkotika ur olika perspektiv. Det är tydligt att alla tycker det är viktigt att fokusera på barn och unga i arbetet med narkotika, säger David Lorentzon, kansliråd på socialdepartementet, till Drugnews.

Socialminister Jakob Forssmed (Kd) framförde en digital hälsning och även den ansvariga EU-kommissionären Ylva Johansson deltog digitalt.

Deltagarna satt inte bara inne i mötesrummet, utan genomförde besök i olika verksamheter, bland annat på lågtröskelboendet Sigtunaboendet i Malmö.

– De studiebesök vi gjorde på Polismyndigheten och Sigtunaboendet i Malmö var väldigt intressanta och uppskattade, säger Malin Skäringer

Annonser