Åtta åtalas i stor narkotika- och vapenhärva

Åtta personer åtalas för att på olika sätt varit inblandade i synnerligen grova narkotika– och vapenbrott. Hanteringen ska ha skett i bl. a Skövde, Skara, Töreboda och Mariestads kommuner.


Efter polistillslag på flera ställen förra sommaren häktades fem personer. Vid tillslagen hittades två helautomatiska kpistar med ammunition i en bil i Skövde, en större mängd narkotika i en gömma i Moholm, Töreboda och ytterligare en lagringsplats för droger i Skara.

Åklagare Jenny Karlsson. Foto: Thomas Carlgren

– Utöver de åtta som jag nu väcker åtal mot omfattar utredningen flera misstänkta personer som på olika sätt är involverade i narkotikahanteringen. Där är förundersökningen i sitt slutskede, men den pågår fortfarande, säger Jenny Karlsson, vice chefsåklagare, i ett pressmeddelande.

Enligt åklagarmyndigheten har det även framkommit bevis för att mycket stora mängder narkotika har hämtats, transporterats och överlåtits vidare till andra delar av landet. Och det finns kopplingar till andra mål där flera andra personer redan dömts för grova narkotikabrott.

De åtta personer som nu åtalas i Skaraborgs tingsrätt misstänks för del i bl a synnerligen grovt narkotikabrott, grovt narkotikabrott, synnerligen grova vapenbrott och även grov penningtvätt.
Rättegången inleds den 14 mars.

Annonser