Kvinna häktad för halvt ton narkotika

En 18-årig kvinna har häktats misstänkt för synnerligen grovt narkotikabrott efter att nära ett halvt ton narkotika hittats i en lägenhet i norra Stockholm. /I tisdags gjordes även polistillslag i Söderort och åtta personer greps.


Det var i april som polisen gjorde en insats mot en lägenhet i norra huvudstaden och hittade flera hundra kilo amfetamin, kokain och cannabis, uppger polisen och berättar att beslaget är ett av de större senare tid i regionen.
En kvinna greps senare och har nu häktats misstänkt för synnerligen grovt brott.

Beslaget tros ha koppling till ett tidigare beslag i södra Stockholm i april och två personer sitter frihetsberövade för det.
– Den nu häktade kvinnan anses vara en del av en större organisation och vi arbetar nu vidare i utredningen för att kunna identifiera och gripa fler misstänkta personer, säger i ett pressmeddelande Sofie Sundman som ledde insatsen och är gruppchef vid polisen i Skärholmen.

I tisdags gjordes ytterligare polistillslag mot adresser i bland annat Älvsjö, Farsta, Rågsved och Huddinge och åtta personer greps misstänkta för synnerligen grov narkotikasmuggling och narkotikabrott.
Hur mycket och vilka slags droger som beslagtogs vill inte åklagare gå ut med än.

Annonser