Jättebeslag av kokain i Rotterdam

ROTTERDAM Nederländsk tull fann i lördags kväll nära 4,2 ton kokain i sojapåsar i Rotterdams hamn. Narkotikabeslaget är landets största hittills i år, värt cirka 3,1 miljarder kronor i gatuled.

Tullen avslöjade smuggelförsöket av narkotikan som gömts i två containrar från Paraguay som omlastats i Uruguay och hade Portugal som slutdestination, rapporterar holländska medier. 4 178 kilo kokain hade gömts i stora bönpåsar.

REKORDBESLAGET i Rotterdam. Foto : Openbaar Ministrie Rotterdam.

Europas största hamn är även känd som stor inkörsport för droger till kontinenten, särskilt av kokain, som Drugnews tidigare rapporterat.

Förra veckan hittade utredare ytterligare 1400 kilo kokain i Rotterdams hamn och myndigheter har utomlands snappat upp uppgifter om att en annan sändning med 5,8 ton av drogen var på gång till Nederländerna, enligt NL Times. Och i september stoppades kokain värt miljarder kronor i hamnen.

Totalt beslagtogs 102 ton kokain ifjol på väg till den europeiska missbrukarmarknaden.

• TV-tips- Högt smugglingstryck mot Europa nu av kokain från Latinamerika, och även svenska kopplingar. Se SVT-Uppdrag granskning serie om ”I skuggan av El Chapo”.

Annonser