Alkoholforskaren Ola Siljeholm prisad

Ola Siljeholm får årets Bertil Göransson-stipendium på 30 000 kronor, vilket finansieras av Systembolaget.


Han är 39 år och doktorand på institutionen för klinisk neurovetenskap på Karolinska institutet, och psykolog på mottagningen Alkohol och hälsa på Riddargatan 1 i Stockholm. Han leder även forskningsprojektet CRAFT (Community Reinforcement Approach and Family Training), ett manualbaserat stödprogram för anhöriga till personer med beroendeproblem.

Det årliga stipendiet är till minne av Bertil Göransson som var ordförande i Systembolagets styrelse 1984-1999 och ska stimulera forskning om ungdom, alkohol och idrott. Mottagaren utses av professuren i klinisk forskning vid Lunds universitet, en forskartjänst som delfinansieras av Systembolaget.

Annonser