Polisräd mot gatulangare i Stockholm

Under fyra dagar har polisen gjort en insats mot gatulangare i centrala Stockholm. Åtta personer greps för försäljning och ett 100-tal misstänks för egen droganvändning.

Totalt är 106 personer (varav sex kvinnor) nu misstänkta för olika narkotikabrott efter insatsen. 92 av dem har fått lämnat urinprov. Tolv var under 18 år.

 Polisens insats gjordes i Stockholm city, men med särskilt fokus kring Odenplan (där polisen tidigare under våren börjat använda drönare) och Hornsberg.
Efter en riktad kontroll mot en uteservering blev 25 personer misstänkta för narkotikabrott, de vanligaste drogerna som beslagtogs under de fyra dagarna var cannabis och kokain.

– Det är väldigt mycket narkotika i omlopp och vi konstaterar att förvånansvärt många har normaliserat användandet av narkotika. Vad många inte tänker på är att användandet av narkotika direkt eller indirekt stödjer de kriminella, säger polisens insatschef Mattias Brunn i en kommentar. 

Kring Hornsbergs strand var polisen särskilt uppmärksam då det vackra vädret bidrog till att många människor samlades kring det populära promenadstråket.
Flera av de gripna har kopplingar till kriminella nätverk, enligt polisen.

Annonser