Svensk greps i droglabb i Holland

ARNHEM En 34-årig svensk har gripits vid ett stort polistillslag i en illegal anläggning nära Arnhem i Holland som tillverkade metamfetamin. Även två colombianska medborgare greps.

Det var i torsdags kväll som en holländsk insatsstyrka efter tips beslutade att slå till mot den laboratorieliknande anläggningen. Porten forcerades med hjälp av ett bepansrad polisfordon, enligt Expressen.

I lagerlokalen hittades stora mängder av den starkt beroendeframkallande drogen metamfetamin, dessutom halvfabrikat och tunnor med avfall. Den sura luften i lokalen hade filtrerats med utrustning och bakom en dubbeldörr fanns ett rum med sängar och liten köksenhet. Polisen bedömer tillverkningen varit professionell, enligt NL Times.

Tre personer greps vid tillslaget, dels två colombianer och dessutom en 34-årig svensk medborgare som försökt gömma sig vid taket, men hittades av polisen. Holländsk polis fortsätter utredningen och utesluter inte att fler kan komma gripas.

Annonser