Rekordbeslag av kokain i Malta

FREEPORT Maltas tullverk gjorde i onsdags sitt största narkotikabeslag någonsin av 612 kilo kokain. Drogerna hittades i lastpallar med matolja och kom ursprungligen från Ecuador.


Beslaget gjordes i Freeport, den internationella hamnen i sydost på önationens huvudö. En scanningsbild av en containerlast visade på avvikelser varför tullen gjorde en fysisk kontroll och hittade narkotikan dolt i pallstrukturen, uppger Maltas tullmyndighet i ett pressmeddelande.

Totalt hittades 510 paket med en vikt på vardera 1,2 kilo kokain gömt i pallar fyllda i övrigt med matolja. Värdet av hela partiet beräknas ha ett gatuvärde på 69 miljoner euro, enligt tullen som lämnat över fallet till narkotikapolisen för vidare utredning.

Lasten kom från Ecuador i Sydamerika och hade transporterats via Colombia till Malta. Slutdestinationen uppges skulle varit Libyen.

Beslaget är det största någonsin i Malta och nästan lika mycket som under hela fjolåret. Då stoppades totalt 750 kilo kokain vid 16 olika beslag.

• Republiken Malta ligger mellan Italien i norr och Libyen i söder. Knappt en halv miljon invånare, de flesta engelskspråkiga. Huvudstad Valletta. Helt självständigt från Storbritannien från 1964, med i EU sedan 2004. Källa: Wikipedia.

Annonser