Tillslag mot växlingskontor i Malmö

Två personer har anhållits i samband med myndighetsgemensamma tillslag mot två växlingskontor och flera andra adresser i Malmö i tisdags. Misstankarna rör bland annat synnerligen grovt narkotikabrott och grov penningtvätt.

Insatsen hade förberetts länge och medverkade gjorde förutom polisen även bland annat Ekobrottsmyndigheter och Skatteverket i Malmö. Det handlar om insats mot grov organiserad brottslighet, enligt polisen.

Förundersökningen leds av kammaråklagare Ulla Karlbrink vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.
– Vi har i dag efter lång tids utredning frihetsberövat personer som var i blickfånget för den här insatsen. Vi menar att växlingskontoren har varit en viktig beståndsdel för den grova organiserade brottsligheten i regionen. Det är därför tillfredsställande att vi har kunnat genomföra det här tillslaget i samverkan med olika myndigheter, säger hon i ett pressmeddelande.

Enligt lokala medier greps flera personer varav senare två personer anhölls.

Annonser