Åtalas för drogförsäljning på Darknet

Tre personer åtalades på onsdagen vid Ångermanlands tingsrätt för del i storskalig försäljning av narkotika och läkemedel vid över 3000 tillfällen via krypterade Darknet. Åtalen gäller bland annat grovt narkotikabrott och grov penningtvätt.

Två av männen har ligger bakom ett stort säljarkonto på numera stängda sajten Flugsvamp 2.0 som fanns på dolda delen av nätet. Den tredje personen åtalas för att hjälpt till att tvätta pengar.
Samtliga tre åtalade är från Kramfors kommun i Västernorrland.

– Det är tillfredsställande att vi nu kan väcka åtal mot de här personerna som faktiskt ansvarat för ett av de största säljarkontona på Darknet. Det visar också att både säljare och köpare på nätet inte längre kan vara anonyma, säger kammaråklagaren Emelie Källfelt på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet i ett pressmeddelande.

Försäljningen ska enligt åtalet pågått cirka fem år och omfattat narkotikaklassade tabletter, kokain, amfetamin, cannabis och receptbelagda läkemedel. Flera av preparaten har ”bokstavligen kokats ihop i källaren hos en av de misstänkta”.

Köparna har i huvudsak varit svenskar.

Rättegången inleds 1 december i Ångermanlands tingsrätt och beräknas på fem dagar.

Annonser