Skaraborgare döms för drog-näthandel

En man från Tibro dömdes i onsdags av Skaraborgs tingsrätt till fängelse i sex år och fyra månader för sålt amfetamin och annan narkotika till över 300 köpare på Darknet – den krypterade delen av internet.

Polisen gjorde husrannsakan i våras och hittade en större mängd amfetamin, men även kokain, cannabis, dopingmedel, förpackningar och annat.

Försäljning har bland annat skett via sajten ”Flugsvamp 3.0” på Darknet och köparna har betalt med kryptovalutan bitcoins för totalt en kvarts miljon kronor.

Mannen som är i 40-årsåldern erkände narkotikabrott, men hävdar att någon annan varit organisatören. Men mannen döms för synnerligen grovt narkotikabrott och dopingbrott, som är den strängare graden.

Tingsrätten bedömer att försäljningen från mannens hem varit nära fabriksmässig och av ”en synnerligen farlig och hänsynslös art”, rapporterar Skövde Nyheter.

På fredag inleds i samma tingsrätt ett annat större narkotikamål där två män i 25-årsåldern har åtalats för att sålt stora mängder narkotika och läkemedel från lägenheter i Halmstad och Skövde via Darknet för cirka 7,6 miljoner kronor vid 7 676 enskilda drogaffärer i Sverige och många andra länder.

Fallet aktualiserar att flera myndigheter vill att posten ska få större möjligheter att varna om misstänkta drogförsändelser, vilket kräver en lagändring.

Annonser