Två åtalas för sålt narkotika på Darknet

Två personer åtalas på onsdag misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. De ska ha enligt åklagaren vid nära 7 700 tillfällen sålt narkotika och läkemedel från Skövde och Halmstad till kunder i Sverige och världen för minst 7,6 miljoner kronor via Darknet.

De två personerna misstänks för att sedan 2016 till våren 2020, då de greps, ha sålt olagliga droger först från en bostad i Halmstad och senare från en lägenhet i Skövde, enligt åklagaren.

– De tilltalade har varit frihetsberövade sedan den 5 mars 2020. Under utredningen har det konstaterats att narkotika och läkemedel har sålts till stora delar av Sverige, men även i många fall till köpare i andra länder så som USA, Australien och Japan, säger kammaråklagare Sofia Karlsson vid åklagarmyndigheten i Skövde i ett pressmeddelande.

De båda ska ha skött försäljning och administration kring de illegala affärerna som gjorts på olika näthandelssajter på den mer krypterade delen av nätet, Darknet.

Många köpare har också kunnat identifieras, enligt åklagaren som på onsdag väcker åtal vid Skövde tingsrätt mot de båda frihetsberövade för synnerligen grovt narkotikabrott.
Då ska hon tillsammans med polisen berätta mer om den omfattanden utredningen.

Rättegången är tänkt att starta 23 oktober och pågå till början av november.

Annonser