Polisen varnar för nya drogen Farao

En ny s.k. partydrog i form av ”Farao”-piller – som innehåller MDMA, ytterligare ämne och är lätt att överdosera – har Täbypolisen påträffat hos tonåringar i norra Stockholms län och uppmanar föräldrar att ”hålla utkik”.

Det handlar om en liten gul tablett som är formad som en egyptisk farao med namnet ”Pharaoh” som polisen varnar för. Den har hittats hos 15-åringar och ännu yngre i Vallentuna och Österåkers kommuner.

I slutet av förra året märkte polisen ökat användande av Farao-drogen och uppmanade nyligen via Facebook vuxenvärlden att vara uppmärksamma.

Drogen uppges vara lätt att överdosera och innehåller MDMA (ecstasy) och spår av ett annat ämne som kan leda till hallucinationer. Efter flera fall av ungdomar som ”snedtänt” gick polisen ut och varnade för Farao. Polisen uppmanar föräldrar och andra vuxna tipsa om iakttagelser.

”Drogen är liten och luktfri och lätt att gömma. Vanliga gömställen är i snusdosor, godisaskar eller liknande. Håll utkik!”, skriver polisen Bosse Pan i Täby på Facebook.
Och bifogar samtidigt bilder av beslag av drogen.

Polisen vet i nuläget inte var preparaten kommer ifrån, enligt Mitt i Stockholm.

Annonser