Känd rappare dömd efter vansinnesfärd

Han körde cannabispåverkad utan körkort i 130 kilometer i timmen genom centrala Stockholm utan att stanna vid korsningar och övergångsställen. Nu döms 25-årige rapparen Z.E. mot sitt nekande till dagsböter av tingsrätten.

Den kände Grammisvinnaren och rapparen Jozef Wojciechowicz körde enligt domen genom Södermalms gator i juli 2018 i mycket hög fart jagad av polis med blåljus – färden gick delvis i mötande körfält.

Nu döms han av Stockholms tingsrätt för olovlig körning och vårdslöshets i trafik, dessutom för ringa narkotikabrott, till 130 dagsböter på totalt 15 600 kronor, rapporterar flera medier.

Han nekar dock till brottet och hävdar att hans sällskap åkt svarttaxi, men att föraren hoppade ur rullande bilen på Ringvägen och flydde från platsen innan polisen hann fram.

Domstolen stöder sig dock på en annan förares vittnesmål som menar att han såg artisten sitta vid ratten.

Återvändsgränd.  Foto: Polisen

Polisens bilder visar också på långa bromsspår och att bilen stannat vid en betongvägg så att det inte gick att lämna bilen på förarsidan.

Vid en visitation hittades tre gram cannabis hos artisten, dessutom omfattade åtalet två andra tidigare ringa narkotikabrott (litet innehav av cannabis och tramadol), som rapparen erkänt i förhör. Han hade strax före den aktuella bilfärden förra sommaren även rökt cannabis.

I en längre intervju i Aftonbladet i våras om sin musik och bakgrund, så kommenterade Z.E. då åtalet för bilfärden.
– Jag har varit dömd för ganska allvarliga brott. Om man jämför det med en olovlig körning nu, det är en jävligt bra utveckling. Visst, jag är ingen ängel, jag är kanske inte perfekt förebild, sa han.

Annonser