Lokalpolitiker i langarens telefonlista

En narkotikalangare som greps i våras i Stockholm har nu dömts till ett fängelsestraff. I hans telefonlista fanns över 360 nummer, bland annat till en advokat, en mediechef och tidigare lokalpolitiker, konstaterar Aftonbladet som gått igenom anteckningsboken.

Det var i våras som polisen gjorde en razzia i en bostad i Stockholmsförorten Kista hos den misstänkte 21-årige langaren. I ett lönnfack upptäcktes en pistol, 180 000 kronor i kontanter, en guldkedja och telefonlistan. I den hade många av telefonnumren även slangord för kokain och ecstasy nedskrivet noterade invid. Även narkotika beslagtogs.

Den unge mannen har nu dömts i tingsrätten till nio månaders fängelse för flera fall av narkotikabrott. Kontanterna blir han av med – rätten tyckte inte hans förklaring om att de var ersättning från ett försäkringsbolag höll. Guldkedjan fick han dock behålla som han uppgett han fått långa av en släkting. Han frias även för grovt vapenbrott då domstolen menar att det inte går utesluta att någon anns pistol lagts i lönnfacket.

Beslagtagna kontanter. Foto: Polisen

Från flera av telefonnumren i försäljningsboken har langaren fått swish- betalningar, totalt uppgår beloppet till ungefär 440 000 kronor under en tid på 16 månader.

Aftonbladet har gått genom de över 360 numren som visar sig gå till exempelvis advokat, mediechef, några företagsledare, butikschef, men även en tidigare moderat lokalpolitiker.

När tidningen ringer numren blir ofta svaret på varför de står med i langarens lista: ”Jag har ingen aning”, ”Det kan inte stämma. Det vet jag inget om”.

Politikern – som vid fem tillfällen svischat till langaren, totalt 4 350 kronor – har inte Aftonbladet lyckats nå.

Annonser