Mås stal polisens drogbevis

En påse med misstänkt cannabis-innehåll stal en mås och flög iväg med mitt framför två poliser i Göteborg. Därmed försvann deras bevis i en narkotikainsats under stadsfestivalen.

Tidigare i augusti under Gothenburg Culture Festival noterade två civilspanarna att en kvinna satt rökte cannabis på en bänk vid Bastionsplatsen. När de närmade sig, så uppmärksammade två män i hennes sällskapet det och den ena kastade iväg en påse med misstänkt innehåll.

Men innan poliserna hann fram för att kontrollera innehållet, så norpade en mås med näbben tag om påsen och flög iväg med beviset. Mannen som haft påsen passade också på att sticka iväg.

– Poliserna måste ha blivit såpass förvånade och förbluffade att mannen fick ett ögonblick att smita in i folkhavet. Jag ser framför mig två poliser som tittar upp mot en mås som seglar i väg, berättar polisens presstalesperson Stefan Gustafsson för P4 Göteborg och Göteborgs-Posten.

Polisen ingrep mot kvinnan som de menar öppet satt och rökte cannabis. Men mannen, måsen och påsen är borta.

Annonser