Italiensk maffiagrupp stoppad i Spanien

SOLKUSTEN/ROM Polisen Guardia Civil har slagit ut en våldsam gren av italienska maffian Camorran som härjat längs spanska Costa del Sol och stulit hasch från konkurrerande narkotikahandlare. I operationen greps 14 personer och beslagtogs ett halvt ton hasch.

Den aktuella gruppen som härrör från Camorra-maffian i Neapelområdet i Italien kallas Marranella-klanen. Den misstänks ha stulit stora mängder hasch av andra drogsäljare i södra Spanien. Dessutom inhandlat droger via brittiska medborgare i Cadiz-provinsen.

Narkotikan har sedan fraktats med husbilar till Rom för att langas vidare där. Transporterna har ofta utförts av ett inhyrt par, rapporterar flera medier.

Vid tillslaget i veckan greps 14 personer av olika nationaliteter (spanjorer, britter, italienare, rumäner och dominikanska medborgare). Dessutom är sju andra personer under utredning.

Under operationen som skett i samarbete med italiensk polis har myndigheterna beslagtagit ett halvt ton hasch i Spanien, Italien och Frankrike.

Klanen har styrts av en far och hans två söner. Enligt spanska polisen har klangruppen på Solkusten nu helt slagits ut.

”De utförde de här stölderna och denna organisations medlemmar brukade extremt våld. De tvekade inte att använda vapen i kidnappningar av andra droghandlare i området”, enligt ett uttalande från polisen.

Mycket av det cannabishasch som konsumeras i Europa kommer in via Iberiska halvön från Marocko där drogen efter odling i Rifbergen förädlats och smugglas över Gibraltarsundet och vidare i Europa. Läs Drugnews reportage från Rifbergen i Marocko.

TILLSLAG mot italiensk maffiagrupp i södra Spanien. Foto: Guardia Civil

Annonser