Fängelse för kvinnor som smugglade kokain

De två kvinnor i Stockholm som lät smuggla kokain från Brasilien i pappersark, impregnerade med kokain, har dömts till vardera 6,5 års fängelse.

De 25-åriga kvinnorna döms för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling för föret in 2,9 kilo kokain intorkade i pappersark, som såg ut som avtal. De återfick kokainet via kemisk process i en lägenhet som hyrts i andra hand i en stockholmsförort, som Drugnews tidigare rapporterat om.

Tullen hade upptäckt paketen med droger i papper på Arlanda och lät en försändelse gå vidare, varvid kvinnorna så småningom kunde gripas. 400 gram kokain, lösningsmedel och över 200 000 kronor i kontanter hittades vid husrannsakan.

Åklagaren åtalade dem för synnerligen grovt brott och för att smugglat in totalt 13,9 kokain vid 27 tillfällen med postförsändelser. Men tingsrätten anser det inte visat eftersom alla försändelser inte tagits i beslag. Men domstolen menar att ”förfaringssättet präglats av förslagenhet”, skriver Dagens Nyheter.

Kvinnorna har förnekat brott. Det är ännu oklart om domarna kommer överklagas.

Annonser