Efter rekordbeslaget – en döms, en frias

Uppsalapolisen beslagtog i julhelgen ifjol över ett halvt ton narkotika i två bostäder, avsedd för nätförsäljning. Nu döms en 25-åring till 5,5 års fängelse för grovt narkotikabrott, en medåtalad 31-åring frias helt.

25-åringen greps efter att postat 39 brev med 4000 narkotikaklassade tabletter till köpare, som beställt droger via en öppen hemsida. Han hade nycklar på sig som ledde till husrannsakan och fynd i två bostäder i förorten Gottsunda.

Annat beslag av tramadol, en beroendeframkallande opioid.

Där hittades ytterligare cirka 750 000 tramadol-tabletter och fyra kilo amfetamin, värt minst 15 miljoner kronor på missbruksmarknaden. Även en handgranat hittades. En av lägenheterna var skriven på en 31-årig man som också greps.

Beslaget – ett av det största som polisen gjort – fick stor uppmärksamhet och fler tillslag följde i Uppsalapolisens omfattande arbete mot gängkriminalitet och droghandel.

De båda gripna åtalades som huvudmän i en omfattande droghandel via nätet.

Men även om narkotikan var del i en omfattande internetförsäljning, så anser Uppsala tingsrätt i sin dom att den medåtalade 31-åringen, som helt nekat, inte säkert kan knytas till handeln.
Han frias därmed och ingen döms därmed för att ha styrt den omfattande drogförsäljningen via hemsidan.

25-åringen har erkänt hantering av de tabletter han ertappades med att posta, men har nekat till kännedom om narkotikan i bostäderna. Han döms nu av tingsrätten för grovt narkotikabrott och befattning med explosiv vara (hans fingeravtryck och DNA hittades på handgranaten) till 5,5 års fängelse.

Även tolv köpare runt landet som beställt droger via hemsidorna döms, de flesta till dagsböter för ringa narkotikabrott, rapporterar 24Uppsala.se

Annonser