Osmart – försökte sälja droger till polis

En 19-åring valde uppenbarligen fel person när han ville langa cannabis och kokain till en civilklädd polis i västra Stockholm. Nu döms han till fängelse för grovt narkotikabrott.

”Är det du som ska ha grejer?”, var inledningsfrasen från den unge langaren som bestämt träff med en mottagare vid Ormängstorget i Hässelby i mars i år.

Men det var det inte. Mannen han frågat var nämligen med i polisens gatulangningsgrupp som hade spaning vid platsen sedan en tid, berättar Lokaltidningen Mitt i Stockholm.

När civilklädde polisen avböjde erbjudandet i påsen, så skyndade 19-åringen och en kamrat iväg och påsen slängdes under jakten när fler poliser skyndade till.
19-åringen greps och i påsen hittades 505 gram kokain och 496 gram cannabis.

HADE GÖMT 220 000 kronor bakom toaletten. Foto: Polisen

I förhör medgav han cannabis-försäljning, han skulle leverera till en ”en äldre man med mörka kläder”. Men förnekade kännedom om kokainet.

Vid en husrannsakan hemma hos 19-åringen upptäcktes dock polisen mer kokain, cannabis, ecstasy och tramadol-tabletter. I en lucka bakom toaletten hittades även 220 000 kronor i kontanter.

Mannen döms nu av Solna tingsrätt för grovt narkotikabrott till tre år och nio månaders fängelse. Domstolen har tagit hänsyn till hans låga ålder, då annars straffvärdet för en vuxen skulle varit 5,5 års fängelse.

Annonser