Drogkonflikt bakom svenskmord i Spanien?

MÁLAGA I fredags kväll hittades två män som torterats i en lägenhet på spanska solkusten, varav en avled senare. Tre män greps senare och har ovillkorligt häktats. Alla inblandade är svenska medborgare.

Det var grannar i vanligtvis fridfulla bostadsområdet Puebla Tranquila (”Lugna byn”), i Mijas nära semesterorten Fuengirola, mellan Málaga och Marbella, som larmade om bråk. I lägenheten hittade polisen två svårt skadade män i 30-årsåldern med handbojor och munkavlar som misshandlats med knivar och skjutvapen.

Google, Andalusien, Spanien

En av dem avled senare. Den andre har förts till sjukhus med allvarliga skador.
– Det var som i en kriminalfilm. Jag kan beskriva de riktigt hemska scenerna för dig, men jag tror inte att det är nödvändigt, säger en spansk polis i Malaga till TT.

Tre män kunde i lördags morse gripas på väg söderut vid en polisspärr i kommunen San Roque, ett tiotal mil från brottsplatsen. De hade flygbiljetter till Sverige, men valde att fly i bil och tros ha varit på väg till Marocko.

De tre männen, 20, 24 och 27 år gamla, har av en domare i Fuengirola beslutats hållas kvar i häkte misstänkta för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande.

Utredningen är tills vidare satt under sekretess, enligt nättidningen Sydkusten och Diaro Sur.
Polisen undersöker även en svenskregistrerad BMW-bil som brann mitt i Fuengirola någon timme före gripandet, rapporterar Aftonbladet om ”tortyrmordet”.

Guardia Civil har samarbetat med svenska kollegor och tror att dramat kan handla om en uppgörelse om narkotika. Mycket droger – bland annat cannabis från Marocko – smugglas via södra Spanien in i Europa.

Annonser