Fängelsestraff i stor kokainhärva

Sex personer sålde kokain med hemkörning från en bostad i skånska Arlöv. Nu har säljarna och ett tiotal köpare dömts i tingsrätten. Polisens avlyssning av en säljtelefon blev avgörande bevisning.

Polisen tipsades förra våren om att några vänner i Arlöv sålde kokain i mindre mängder via sms, telefon och krypterade app-samtal, dessutom ingick hemkörning av narkotikan. Efter en längre tids spaning och avlyssning, så slog polisen till förra sommaren mot ligan.

Såväl några gram kokain, våg mest narkotikarester, påsar, 12 000 kronor i kontanter och den telefon som avlyssnats hittades. I säljmobilen fanns över 300 kunder och deras nummer, rapporterar Sydsvenskan.

Langarna har trots låga taxerade inkomster haft mycket pengar på sina konton, exempelvis från kunders swisch-inbetalningar. Beställningar och leveranser har kunnat följas av polisen, men de misstänkta har nekat och påstod att det handlat om proteinpulver och snack om bilar.

Trots kodspråk så kunde polisen följa flera affärer från beställning till leverans, Malmö tingsrätt anser det är ”uppenbart att personerna som deltar i samtalen är införstådda med vad det är som avses”.

Fem av de sex drogsäljarna döms till fängelse mellan ett år och 4,5 år för grovt narkotikabrott, den sjätte får villkorligt för penningtvättbrott (hon hade över 100 000 kronor på sitt konto).
Tio kokainköpare döms till villkorlig dom och böter från 3 600 till 39 000 kronor, en kvinnlig köpare döms till två månaders fängelse och en manlig till sex månader.

Annonser