Haschbeslag i Spanien – danskar gripna

MALAGA Spanska nationella polisen gjorde i onsdags ett stort cannabisbeslag nära Malaga på Solkusten. Totalt hittades 640 kilo hasch som skulle fraktas till Danmark. Två danska män greps.

Spanska polisen hade fått flera tips senare tid om underliga aktiviteter kring ett lager i ett industriområde vid Alhaurín de la Torre som ligger nära hamnstaden Malaga.

Spanare misstänkte att lokalen användes för att lagra narkotika som skulle fraktas vidare till andra europeiska städer och en razzia genomfördes därför, rapporterar Aftonbladet och Costaposten.com.

I lagerhallen hittades stora behållare av plast som var fyllda med sand. I dem fanns gömda 1200 mindre paket med hasch, totalt cirka 640 kilo. Paketen var märkta ”Kritikal”, vilket polisen uppger betecknar att rushalten THC i drogen är mycket hög.

Två danska män, 35 och 43 år gamla, greps när de anlänt med en lastbil till lagret och började lasta på plastbehållarna. Utredarna tror att narkotikan skulle fraktas till Danmark.

Mycket hasch för europeiska missbruksmarknaden smugglas från Marocko, på andra sidan Gibraltarsundet. Producenterna där kvalitetsmärker ofta drogen.

• Policia Nacionals videofilm när cannabis krattas fram ur plastbehållarna i lagret.

Annonser