Heineken släpper cannabis-öl

PETALUMA Heinekenägda specialbryggeriet Lagunitas i Kalifornien har lanserat ett nytt IPA-öl med innehåll av cannabis-essenser. Men rusämnet thc finns inte med.

Specialölet Supercritical” som släpptes i augusti har smak av den narkotikaklassade plantan och mixat med humle, men konsumenten kan inte bli ”stenad” då rusämnet utelämnats. Däremot är alkoholhalten 6,8 procent.

Ölet görs av Lagunitas inledningsvis bara för den kaliforniska marknaden. Och cannabisessensen tas fram av företaget Absoluteextracts som bryggeriet ingått samarbete med, berättar Chicago Tribune.

Nederländska bryggerijätten Heineken köpte 2015 upp hälften av aktierna och i våras resten av Lagunitas som då förlorat sin hantverksöl-klassning.

Grundaren Tony Magee har inte gjort någon hemlighet av att han är marijuanavän, släppt öl med drogrelaterade namn och haft firmafester där det uppgetts ha rökts på. Bryggeriet har dock fått släppt reklam för sitt ”420”-öl på grund av varumärkesintrång och slutat med droger på festerna, enligt Wikipedia.

Även tobaksföretag har gått in i nya marijuanaindustrin efter legalisering i några delstater i USA.

Annonser