Strandhäll blir ny socialminister

Annika Strandhäll, fram till idag socialförsäkringsminister, blir socialminister efter statsminister Stefan Löfvens regeringsombildning i torsdags. Nuvarande folkhälso- och sjukvårdsminister Gabriel Wikström lämnar regeringen.

I samband med Stefan Löfvens regeringsombildning meddelade statsministern att Gabriel Wikström lämnar regeringen. Gabriel Wikström har sedan i maj varit sjukskriven för stressrelaterade symptom. Hans områden på socialdepartementet (inklusive sjukvård, folkhälsa och ANDT- och idrottsfrågor) övertas av Annika Strandhäll som därmed blir socialminister.

Åsa Regnér fortsätter som barn-, äldre- och jämställdhetsminister.

Regeringsombildningen innebär också att Morgan Johansson blir justitie- och inrikesminister med ansvar också för polis och rättsväsende. Migrations- och asylfrågorna  och civilrättslig frågor kommer att skötas Heléne Fritzon som kommer in i regeringen som  migrations- och biträdande justitieminister.

Annonser