Kokainkurir dömd till fängelse

En fjärde person inblandad i smugglingen av 18 kilo kokain med sportflygplan från Holland till en liten flygplats nära Landskrona har dömts. Den 27-årige mannen döms till sex års fängelse.

Det spektakulära smuggelförsöket (som Drugnews tidigare rapporterat om) av kokain värt cirka 50 miljoner kronor i missbrukarled skedde 30 mars ifjol. Men på marken på flygfältet så väntade polis. Narkotikan beslagtogs och tre män greps och dömdes senare till sju års fängelse.

Men en övervakningskamera i Holland hade fångat hur en fjärde man överlämnade en väska till de som flög sportflygplanet. En 27-årig man från Skåne identifierades senare på bilderna och greps i Colombia misstänkt för del i smugglingen. Han släpptes, men greps åter i Spanien och överlämnades tidigare i år till Sverige.

Mannen nekar dock till brott. Han uppgav i rätten att han varit i Amsterdam på semester och spelat bort pengar på kasino och erbjöds av en man för att bli skuldfri hämta en väska och överlämna till en okänd person.

Men Lunds tingsrätt tror inte på den historien, utan dömer honom för medverkan i kokainsmugglingen till sex års fängelse. Han betraktas som en kurir som gjort den grova smugglingen möjlig, rapporterar Helsingborgs Dagblad och Expressen.

Annonser