Rekordbeslag av hasch i Umeå

Tre män har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott efter beslag av 40 kilo cannabis i en bil söder om Umeå i tisdags. Enligt polisen är det största beslaget i sitt slag i den delen av Norrland.

Fordonet stoppades vid Röbäcksslätten på Europavägen söder om Umeå i tisdags eftermiddag. Gripandet av männen som är 27, 41 och 47 år gick lugnt till, spikmatta användes av polisen för att undvika en biljakt.

I bilen påträffades cirka 40 kilo hasch inplastat i många paket, rekordstort beslag i norr.
– Mig veterligen är detta det absolut största haschbeslag som gjorts i vår del av landet. Värdet i slutledet uppgår till minst fem miljoner kronor, säger Olle Andersson, chef vid polisen avdelning grova brott i Umeå i ett pressmeddelande.

Flera polisområden i Norrland har samarbetat en längre tid och haft spaning på männen. 27-åringen är hemmahörande i Umeå och tidigare straffad för våldsbrott och narkotikabrott, en annan i Hässelby i Stockholm och den tredje saknar fast adress.

Männen häktades i torsdags av Umeå tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för grovt narkotikabrott.

Annonser