Samarbetsavtal med Moldavien och Georgien

CHISINAU/TBILISI Två nya samarbetsavtal mot gränsöverskridande brottslighet har inrikesminister Anders Ygeman tecknat med regeringskollegor i Moldavien och Georgien.

Det handlar om att stärka samarbetet mellan länderna om bland annat människohandel, vapen- och narkotikasmuggling, terrorism, penningtvätt och cyberbrott

Genom de nya brottsbekämpningsavtalen förstärker vi och fördjupar samarbetet med de båda länderna. Att kunna utbyta erfarenheter mellan respektive brottsbekämpande myndigheter är viktigt i kampen mot den organiserade brottsligheten, säger Anders Ygeman, som besökt de båda länderna i veckan, i en kommentar.

I Moldavien undertecknade han avtal med inrikesminister Alexandru Jizdan och i Georgien med inrikesminister Giorgi Mgebrishivili.

Genom avtalen lovar länderna att samarbeta mot gränsöverskridande grova brott – främst genom informationsutbyte. Nyligen slöt Sverige liknande avtal på regeringsnivå med Serbien och tidigare med bl a Kosovo, Bosnien och Kroatien.

Annonser