Polisrazzia mot ravefest i Halland

Natten till i söndags gjorde polisen tillslag mot en s.k. ravefest i en industrilokal i Oskarström i Halland. Tretton personer togs med för drogtest, varav två är minderåriga.

Ett tjugotal poliser och anställda från sociala myndigheter deltog i razzian som riktades mot narkotikabrottslighet.

De åkte till ett industriområde i Oskarström – en dryg mil norr om Halmstad – efter att fått uppgift om festen där hög musik spelades. Där fanns ett hundratal personer.

– Det rör sig om en rejvfest. Man har hållit på med detta till och från på olika ställen och nu fick vi information om att detta skulle ske, säger polisens insatschef Joachim Rolf till Aftonbladet.

Klockan 00:23 tog polisen beslut om att upplösa tillställningen och började tömma lokalen. Inga gripande gjordes, men en större mängd portionsförpackad narkotika har hittats. Polisen tror det kan röra sig om bland annat cannabis, ecstasy och kokain.

Tretton personer, varav två under 18 år, som visade tecken på påverkan har tagits med för drogtest och misstänks för ringa narkotikabrott. En person som har arrangerat festen misstänks för brott mot ordningslagen och för brott mot alkohollagen efter olovlig försäljning av alkohol och polisen ser det som en offentlig tillställning som inte har tillstånd.

Annonser