Dansk polis grep 13 i haschliga

B1110-DanskFlagMinKÖPENHAMN Tretton personer greps i fredags vid polisrazzior i Danmark och 375 kilo hasch beslagtogs. Nätverket misstänks ha smugglat minst 1,4 ton till landet och en stor del ha sålts i stadsdelen Christiania.

Det var efter en tids spaning mot det kriminella nätverket och i samarbete med utländska myndigheter, som danska polisens specialstyrka Task Force Öst slog till mot över tjugotalet adresser på Själland. Bland annat beslagtogs 375 kilo hasch och en stor mängd kontanter.

De gripna är tolv män och en kvinna i åldrarna 21 till 59 år som misstänks deltagit i omfattande smuggling av minst 1,4 ton hasch till Danmark. En stor del av narkotikan ska ha sålts i Christiania i Köpenhamn.

– Vi har med dessa gripanden satt stopp för en icke obetydlig leverantör av hasch till danska marknaden och i synnerhet huvudstadsområdet, säger polisinspektör Knud Hvass i ett uttalande.

Häktningsförehandlingar hålls redan under lördagen i Köpenhamns byrett bakom stängda dörrar av hänsyn till vidare utredning. Fler gripande kan inte uteslutas.

• Nyligen begärde politiska oppositionen i Danmark att nya regeringen med Venstre tar fram en handlingsplan för hur den omfattande narkotikahandeln stoppas ”en gång för alla” i särskilt Christiania.

Annonser