Indonesien: 24 döda av hembränt

JAKARTA Minst 24 personer har avlidit efter att druckit hembränd sprit i en by på centrala Java i Indonesien senaste dagarna. Polisen har gripit två i byn Sleman misstänkta för att ha sålt den giftiga drycken. Turister varnas.

Dessutom har 22 personer som druckit brygden förts till sjukhus för behandling. Beslag av den giftiga alkoholen har sänds till laboratorie för analys uppger polisen, rapporterar Reuters.

Dödsfall i samband med metanolförgiftning är relativt vanligt i Indonesien, särskilt på landsbygden där flera inte har råd med laglig alkohol.

Även turister förgiftats ibland efter att druckit lokalt inhandlad alkohol på Java, Sumatra, Bali och Lombok, varnar svenska ambassaden i Jakarta och uppmanar till ”största försiktighet vid både inköp och konsumtion av alla alkoholhaltiga drycker”.

Annonser