Helnyktra onsdagar i Petersburg föreslås

S:T PETERSBURG En politiker i Rysslands näst största stad vill förbättra produktivitet och hälsa hos invånarna genom att förbjuda alkoholförsäljning på onsdagar.

Lagförslaget om alkoholfria onsdagar har lagts av Andrey Anokhin (i partiet Rättvisa Ryssland) i stadsfullmäktige i S:t Petersburg. Han föreslår även utökat säljförbud av alkohol på nätter mellan 22–11 varje dygn, rapporterar Russia Today.

Natt i S:t Petersburg. Foto: Ilya /Flickr CC BY 2.0
Natt i S:t Petersburg. Foto: Ilya /Flickr CC BY 2.0

Förutom förbättra hälsa, produktivitet och moral, så hoppas Anokhin med förslaget bidra till att uppfylla nationella målen om att sänka alkoholkonsumtionen och minska kriminaliteten. Han har uppmanat politiker i andra ryska regionen att följa efter med liknande förslag där.

I federal lag finns redan i Ryssland saluförbud av alkohol mellan klockan 23–08, undantag för serveringar. Ytterligare alkoholrestriktioner får införas i regioner, bland annat har islamskt dominerade Dagestan helt förbjudit alkoholförsäljning under högtiden Ramadan.

Annonser