Fem greps i knarkrazzia i Malmö

|UPPDAT| Fyra unga män och en tonårsflicka greps i en polisrazzia i onsdags mot narkotika och vapen vid området Möllevången i Malmö.

Efter senaste tidens händelser med narkotikalangning öppet på några gator och handgranatexplosioner, så slog polisen till i onsdags eftermiddag i kvarteret Leonard vid Möllevångstorget.

Ett 20-tag poliser deltog, samt hundar. Husrannsakningar gjordes i fyra lägenheter och fem personer (födda 1994-1999, den yngsta en 15-årig flicka) greps misstänkta för narkotikabrott. Olika preparat har tagits, bland annat hasch och skunk.
– Det är så pass mycket att man mistsänker att det ska säljas vidare. Det är inte bara för eget bruk, säger Daniel Jonasson, inre polisbefäl, till Sydsvenskan.

Även vapen- och bombhund användes för att leta handgranater och andra explosiva föremål, men inga sådana beslag gjordes.

Malmö har återkommande haft problem med synlig droglangning på gator, bland annat av cannabis. Men även av skottlossning och explosioner vid rättscentrum. Rikspolischefen utlovade nyligen en förstärkning med ett hundratal poliser till staden för att möta ökat våld och organiserad brottslighet.
Liknande berättelser om att gatulangning ökat finns i andra storstäder.

Annonser