Ikea blir helt alkoholfritt

Möbeljätten Ikea slutar med att servera öl och vin på alla sina restauranger i landet. Mer hälsotänk gäller och kundernas köplust av alkohol har länge varit låg.

– Nej, det har inte varit så stor efterfrågan av alkohol. Vi har helt enkelt lyssnat på kunderna och är öppna för deras input, säger Anna Pilkrona Godden, pressansvarig på Ikea i Sverige, till Drugnews.

Snart ett minne blott på Ikea. Foto: Drugnews
Snart ett minne blott på Ikea. Foto: Drugnews

Hon betonar att det inte varit någon enskild incident eller problem med alkoholservering som ligger bakom beslutet att låta varuhuskedjans serveringar bli alkoholfria.

Öl och vin har erbjudits de senaste tio åren för besökare på Ikea. De flesta 19 varuhusen i landet har haft alkoholservering, men inte alla, exempelvis har Ikea i Gävle avstått.

I Sundsvall slutar alkoholservering den sista augusti och under hösten fasar övriga Ikea-serveringar ut öl och vin. Det ska även bli sundare i övriga sortimentet på möbeljättens restauranger.

– Det blir mindre salt och socker och mer grönsaker, exempelvis grönsaksköttbullar börjar serveras framöver. Människor tänker alltmer hälsosamt när de äter och dricker och vi lyssnar på dem, säger Anna Pilkrona Godden.

Om alkohol även kommer tas bort på Ikeas varuhus utomlands är inget som är beslutat.

Annonser