50-tal unga åtalas i narkotikahärva

Nära ett 50-tal yngre män åtalas i en omfattande narkotikahärva i Halland som polisen nystat upp. Droger har sålts via sms-meddelande, den yngste i som erbjudits köpa är bara 13 år.

Sju män i åldrarna 17 till 25 år från Halmstad är frihetsberövade och utpekas som huvudmän i den omfattande härvan och åtalas för grovt narkotikabrott. De misstänks bedrivit omfattande handel med cannabis och kokain och beslag av bland annat portionsförpackningar har gjorts av polisen.

Polisen har sedan i höstas spanat och utrett droghandeln, över 30 000 textmeddelande (sms) med mobiltelefoner med ärendet har analyserats.

Förutom misstänkta huvudmännen har även flera köpare åtalats för innehav och eget bruk. Senare kommer separat fler unga män åtalas för köp av droger vid sidan av huvudförhandlingen.

Brottsutredningen är en av de större i Halland, flera olika polisenheter och som mest ett tjugotal poliser har deltagit. Utredningsmaterialet är på totalt över två tusen sidor. Samverkan med socialförvaltning har skett för att stödja de ungdomar som hittats, meddelar polisen i ett pressmeddelande.
– Det är påtagligt hur många personer som sköter sina studier och arbeten som har handlat narkotika på det här sättet, säger Thomas Karlsson på grova brottsgruppen som handlagt ärendet.

Åtal är nu väckt i narkotikahärvan och det kommer att bli många rättegångsdagar i tingsrätten, uppger åklagare Gisela Sjövall.

Annonser