SAS inför alkoholgräns ombord

Max tre drycker med alkohol – sedan stopp. Så skärper flygbolaget SAS serveringsrutinerna ombord i Europa för att slippa berusade passagerare.

Problem med berusade passagerare på flygningarna förra sommaren gör att SAS nu tagit fram nya riktlinjer för alkoholservering ombord för flighter inom Europa. Besättningen får nu möjlighet att besluta att passagerare får beställa högst tre alkoholhaltiga drycker under en flygning.

– Det har inte funnits några tydliga riktlinjer innan. Förra sommaren hade vi ett antal incidenter där mängden alkohol ställde till problem för de kabinanställda, säger Malin Selander, presschef vid SAS i Sverige, till Dagens Nyheter.

Redan tidigare gäller att den som är alltför påverkad före avgång kan nekas gå ombord.
– Säkerheten går före allt, säger Malin Selander.

Annonser